fbpx

Първа лидерска оставка след вота

Първата лидерска оставка след изборния ден е факт. Лидерът на „Да, България“ и съпредседател на Демократична България Христо Иванов обяви, че подава оставката си.

Аз нося отговорност за този резултат, този резултат е много лош, той изисква сериозно преосмисляне на курса“, заявява той във видоообръщение. До свикването на националния орган на партията за избор на нов председател, той и ръководството, което също подава оставка, ще продължат да изпълняват задълженията си.

Иванов подчерта, че ще поиска мандат членовете от Да, България в бъдещата парламентарна група на ДБ да участват в преговори за съставяне на коалиция с „Продължаваме промяната“.

Иванов коментира също така, че явно не са успели да се справят със задачата за провеждане на двойна кампания – за парламент и президент.

Припомняме, предварителните резултати отреждат на ДБ предпоследното шесто място сред партиите, влизащи в парламента. В последните часове пък се разбра, че във Велико Търново, където Иванов водеше листата – за да се изправи срещу кандидата на ДПС Деля Пеевски, ДБ е с много по-лош резултат от партията на Доган.

Малко след изявлението на Иванов стана ясно, че своите оставки са подали и другите съпредседатели на ДБ – Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и Владислав Панев и Борислав Сандов, председатели на Зелено движение.

Междувременно редица знакови лица от БСП поискаха незабавната оставка и на червения лидер Корнелия Нинова, която снощи обяви, че тази тема не е на дневен ред.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"