fbpx

Пътностроителите готови за трети национален протест

Управата на Българска Браншова Камара “Пътища” (ББКП) заплаши с трети национален протест на 8 октомври от 16:00 до 17:00 с уговорката, че има пълна готовност за него, но все пак призовава своите членове да изчакат адекватната реакция на правителството.

Пътностроителите са обидени от това че в последните дни с министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова демонстративно неглижира бранша, като се опитва да омаловажи важността му, твърдейки, че в България има над 21 000 строителни фирми, а пътно-строителните били около 28-30.

Подчертава се, че политическото говорене и опитите за очерняне на пътно-строителния бранш „рискуват хляба на хиляди съвестни граждани на България“.

Посочва се, че втори месец ББКП очаква предложение за решение на създалата се ситуация, като са силно обезпокоени за предстоящия зимен сезон.

В публичното пространство се обявяват дати и обещания, че ще бъдат осигурени средства. Но такива все още не са предоставени на фирмите. Това поведение е необяснимо, особено в светлината на заслужаващите адмирации изявления на НАП, че бюджетът е в отлично „здраве“ и се събират рекордни приходи, се заявява още в обръщението.

По думите на УС на камарата, продължава да не се извършва никакво текущо възлагане на дейности за поддържане на пътищата в нормално експлоатационно състояние, като в заключение се заявява увереност, че диалогът между бранша и държавните институции ще доведе до резултат в рамките на следващите дни.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"