fbpx

Премиерът Петков покани работодателите на среща

Бизнесът получи в края на краищата настойчиво исканата среща с премиера Петков. Припомняме, в няколко поредни отворени писма работодателските организации настоятелно искаха да бъдат приети от Кирил Петков, с който да обсъдят ситуацията с високата цена на тока и недостатъчните според тях мерки за компенсиране на предприятията.

Днес стана ясно, че Петков е поканил представителите на АИКБ, КРИБ, БСК, БТПП и ССИ на 11 януари. Това се разбра от съобщение на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), с което се променя часът на провеждане на заседание на организацията, именно заради срещата с премиера.

Бизнесът ще поиска да отпадне таванът от 30% при компенсирането на предприятията за високия ток. Според властта обаче предвидената схема е добра, още повече, че за момента не се оправдават прогнозите за шоково поскъпване на електроенергията, каквито очаквания имаше за януари.

Иначе на 11 януари АИКБ ще предаде на БСК ротационното председателство на АОБР. Сред точките в дневния ред са и обсъждане на спешни действия от национално представителните организации на работодателите за намиране на работещи решения във връзка с кризата, породена от безпрецедентно високите цени на природния газ и електрическата енергия за небитовите потребители, както и обсъждане на новия дизайн на мярката „60/40“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"