fbpx

Президентът Радев „лобира“ пред парламента за проектобюджета на служебния кабинет

В обръщението си към 47 Народно събрание, което днес провежда първото си заседание, президентът Румен Радев препоръча на депутатите изготвения от служебния кабинет проект за Бюджет 2022.

Припомняме, в сряда финансовият министър анонсира проекта, който ще бъде внесе в НС. Това предизвика множество коментари от представители на формациите в парламента, според които този проектобюджет няма да бъде взет под внимание и ще се чака редовният кабинет да изготви такъв.

Припомняйки актуализацията на бюджет 21, внесена от служебния кабинет и приета от 46-тото Народно събрание, президентът Радев заяви, че обществото ни очаква същото отговорно отношение и от този парламент при приемане на бюджета за следващата година.

Следя нагласите по тази тема, но мисля, че си струва да разгледате бюджета, който служебното правителство е длъжно да внесе в парламента по закон„, обърна се Радев към депутатите.

Президентът изтъкна някои от акцентите в проекта – предвижда растеж на доходите, подкрепа на семействата с деца, грижа за възпастните, стимулиране на развитието на малките общини и създаване на условия за икономически растеж.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"