fbpx

АПИ започва ремонта на „касичката на Републиката“

До седмици започва поетапно ремонтът на 52-километровия участък между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“. Радостната вест съобщи членът на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, инж. Иван Досев пред БНТ.

Припомняме, отдавна 39-километровата отсечка от магистралата между Чирпан и Стара Загора е наричана „Касичката на Републиката“. Заради силно вълнообразния асфалт е наложено ограничение на скоростта 90 км/час, а полицията редовно залага камери, които ежедневно засичат високи превишения на скоростта от изнервени шофьори, костващи им солени глоби.

Досев уточнява, че първо ще се работи в платното за Бургас, а заради големия обем от строителни работи и за удобство на шофьорите – за да не се затваря целият участък за продължително време, ремонтно-възстановителните дейности на магистралата ще се извършват поетапно, на по-малки участъци. Ще се постараем да ги извършим за кратко време, подчертава инж. Досев.

Той уверява, че строителите са добре подготвени с необходимите инертни материали и асфалтови бази. Прогнозната стойност на ремонтните дейности в платното за Бургас в целия 52-километров участък е около 90 милиона лева.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"