fbpx

Цялата държава започва да помага на газовата връзка с Гърция

Този строител ще се ползва с най-големи привилегии от всички строители в държавата, всички институци и ведомства ще му помагат да завърши обекта.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в началото на срещата си с участниците в строителството на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Припомняме, през последните дни възникна напрежение след сигнали, че с действията си служебният кабинет ще забави окончателното въвеждане в експлоатация на интерконектора, който трябва да получи акт 15 и 16.

В тази връзка Шишков информира, че има редица възражения – от напоителни системи, екоминистерството и противопожарната охрана. Той е уведомил съответните министри, които да окажат пълно съдействие.

Министърът увери, че се действа максимално активно, тъй като това е изключително важен обект и на днешната среща ще уточнят сроковете, в които строителят трябва да отстрани забележките и да се завърши обектът.

Той коментира още, че са възможни някои малки забавяния от предварително обявените срокове за пускане, но те ще бъдат компенсирани.

Припомняме, по тази газова връзка очакваме доставки и на договорените количества азерски газ, както от терминалите за втечнен газ на гръцкия о-в Ревитуса.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"