fbpx

Японски компании търсят ИТ таланти у нас

Близо 15 японски компании ще присъстват на 14 октомври в София в търсене на ИТ таланти по време на „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, организирани от JobTiger.

За целта е създаден специален кът на японската икономика: Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum, като повечето от компаниите в този кът са работодатели, които нямат представителство в България и не присъстват на българския трудов пазар. Иновативният кът на японската икономика се организира съвместно с Mynavi Corporation и Министерство на икономиката на Япония (Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)).

Всички компании, участници във форума, ще се представят пред аудиторията в зала „София Гранд“ на столичния хотел „Маринела“. Паралелно със срещите между работодатели и търсещи работа, в съседна зала „Киото“, ще се проведе конференция, в рамките на която ще има кратки представяния на японските участници. По този начин посетителите ще могат да се запознаят с компаниите, тяхната основна дейност, фирмена култура и ценности.

Конферентната част ще продължи и с дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“. Панелистите в дискусията ще бъдат хора от бизнеса и образованието, които ще споделят своя опит по темите и ще разкажат от първо лице своите впечатления от работата с японци. Работният език на конферентната част ще бъде английски.

За финал на конференцията в рамките на 15 минути ще се проведе състезание по програмиране. Победителят ще спечели награда от JobTiger – двупосочен билет до Япония, а желаещите да се включат могат да се регистрират тук.

Тазгодишното издание на специализирания кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще посрещне 100 топ компании изложители, които ще търсят новите си служители, и ще очаква близо 2 500 посетители, готови да се представят на бъдещия си работодател. За поредна година събитието ще се проведе на живо в четири академични града – София, Пловдив, Варна и Габрово, както и виртуално на специализирана платформа.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"