fbpx

Хибридна атака на ГЕРБ довела до истерията по бензиностанциите

Хибридна атака, организирана от младежката организация на ГЕРБ чрез платени публикации във Фейсбук. Това е довело до паниката по бензиностанциите в сряда вечерта, обяви премиерът Кирил Петков на брифинг в МС след среща с Българската петролна и газова асоциация и представители на Лукойл България.

Горива не само има, но има много по цялата верига, запасите са налични, танкерите идват, вносът се увеличава, подчерта Петков.

За манипулацията младежите от ГЕРБ са използвали снимки от малки бензиностанции в страната, които си вдигнали за кракто рязко цените. Жалко е да се използва страха на народа за политически цели, подчерта премиерът. Факт е, че най-активни въпросната вечер в социалните мрежи бяха представители и депутати от ГЕРБ, дори един от тях призова да се освободят запаси от държавния резерв.

Стана ясно, че е създадена организация при евентуална следваща подобна манипулация властите и експертите да реагират мигновено с информации за реалното състояние на системата и запасите.

Енергийният министър Ноколов посочи, че въпросната вечер 3-4 пъти е скочило търсенето, което е било и един добър стрес-тест за способността за доставки по бензиностанциите, преодолян успешно.

Той коментира, че българският пазар е напълно зависим от цените на световните пазари, които са скочили неимоверно, затова и имама определн ръст на цените у нас, който е напълно закономерен.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"