fbpx

Ethereum завърши „сливането“, намалявайки драстично разхода на енергия

Софтуерът за блокчейна Ethereum е преработен, намалявайки драстично потреблението на енергия, написа в Туитър неговият създател и съосновател, цитиран от Ройтерс.

Новата система ще използва 99,95% по-малко енергия, според Ethereum Foundation. За своите поддръжници надграждането представлява голямо предимство, тъй като Ethereum се стреми да надмине съперника си в блокчейн биткойн.

Повечето блокчейни поглъщат големи количества енергия и са подложени на критика от еколози и някои инвеститори. Преди надграждането на софтуера, което е известно като Merge, една транзакция в Ethereum използва толкова енергия, колкото едно средно домакинство в САЩ за една седмица, изчислява Digiconomist.

Основният ремонт промени начина, по който се извършват транзакциите в блокчейна на Ethereum и как се създават ether tokens, втората по големина крипто монета след bitcoin.

Ethereum премина от система „доказателство за работа“, в която енергоемки компютри валидират транзакции чрез решаване на сложни математически задачи, към система „доказателство за залог“, където лица и компании действат като валидатори, използвайки своя етер като обезпечение за новосъздадени токени.

Честито сливане на всички. Това е голям момент за екосистемата Ethereum“, туитна създателят Виталик Бутерин.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"