Tesla пусна бета версията на допълненията към автопилота

Tesla пусна бета версията на допълненията към автопилота

Софтуерът на Tesla „Full Self-Driving Beta“ вече е достъпен за всички в Северна Америка, обяви Илон Мъск, докато автомобилният производител очаква регулаторно одобрение за колите му да се управляват без човешки контрол, съобщава Reuters.

Tesla Full Self-Driving Beta вече е достъпна за всеки в Северна Америка, който го поиска от екрана на автомобила си, ако е закупил тази опция“, туитна Мъск.

Той обяви още миналия месец, че усъвършенстваният софтуер на Tesla за асистиране на водача няма да получи регулаторно одобрение през 2022 г.

Мъск се надява да предостави актуализация на Full Self Driving (FSD) през 2023 г., за да покаже на регулаторите, че технологията е много по-безопасна от средностатистическия шофьор.

Автомобилният производител продава софтуерната добавка FSD на стойност $15 000, която позволява на превозните му средства да сменят платната и да паркират автономно. Това допълва неговата стандартна функция „Автопилот“, която позволява на автомобилите да управляват, ускоряват и спират в рамките на своите ленти без намесата на водача.

Tesla, която беше критикувана за тестване на недовършената си технология по обществени пътища, е разследвана от Министерството на правосъдието на САЩ и за твърдения, че електрическите превозни средства на компанията могат да се движат сами, припомня Reuters.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"