fbpx

Акциите на Coinbase Global скочиха рязко

Акциите на Coinbase Global са скочили с 12% преди звънеца в петък, тъй като силните обеми на търговия, дължащи се на оптимизма около спот биткойн борсово търгуваните фондове (ETF), помогнаха на борсата за криптовалута да отчете първата си печалба от 2021 г. насам. Акциите се търгуваха за 186,06 долара, което ще достигне най-високата си стойност тази година, ако настоящите нива се запазят и е на път да добави близо 5 милиарда долара към пазарната стойност на компанията, съобщава Ройтерс.

Горещият интерес на инвеститорите към популярните крипто токени от втората половина на 2023 г. в очакване на одобрението на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ за спот биткойн ETF доведе до 57% рали в цената на биткойн през четвъртото тримесечие, което помогна за търговията на Coinbase.

Компанията също така намали притесненията си относно „канибализирането“ на таксите от ETF. Някои анализатори бяха загрижени, че потребителите може да се насочат към евтините ETF, вместо да държат активите директно.

Дори след одобрението на ETF миналия месец, Coinbase генерира приходи от транзакции от $320 милиона през първото тримесечие към 13 февруари, което вече е повече от 60% от това, което анализаторите очакват за целия тримесечен период.

Други обаче остават предпазливи. „Въпреки че Coinbase продължава да твърди, че не са виждали натиск върху таксите до момента, ние вярваме, че е малко вероятно те да успеят да запазят високите си проценти на приемане в средносрочен и дългосрочен план, тъй като конкуренцията се засилва“, казва Майкъл Елиът, анализатор на капиталовите изследвания в CFRA изследвания.

В четвъртък компанията отчете печалба от $1,04 на акция за четвъртото тримесечие, в сравнение със загуба от $2,46 на акция година по-рано.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"