fbpx

Да пътуваш сам на борда в полет между Лондон и Флорида

Само си представете: сам на борда на самолет на British Airways в осемчасов полет от Лондон до Флорида. Точно това е преживял студентът Кай Форсайт преди няколко дни, пише „The Independent“, цитиран от Capital.fr.

Младият човек, между другото, е разказал историята си като е публикувал видео материал в социалната мрежа TikTok, за да покаже какъв късмет е имал. Случката наистина е „странна“, но без съмнение „най-комфортната“, която някога е преживял, изтъква той.

В публикуваните от Форсайт видеа се вижда, че самолетът е отчайващо празен. За да се почувства като у дома си, той си е избрал място на средната редица и е използвал облегалките, за да си направи удобно легло, разказват английските журналисти. И тъй като е бил сам в самолета, той е имал право на специално отношение с неограничено количество храна. Но не му е била предоставена привилегията да се прехвърли в бизнес класата, нещо, на което се е надявал.

Компаниите са „длъжни“ да летят

В коментари към неговото видео множество потребители споделят своя опит от пътувания в празни самолети. Един от тях си припомня полет от летище Джон Кенеди в Ню Йорк до Гетуик в Лондон „само с десетина души“ на борда. Тези пътувания предизвикаха гнева на природозащитните организации, които се оплакват, че авиокомпаниите продължават да поддържат „полети-фантоми“. Проблемът е, че европейските регламенти налагат на авиокомпаниите да извършват определен брой полети, за да запазят своите слотове за излитане и кацане.

Този тип ситуации не са нещо ново. През 2019 г. USA Todayразказва историята на човек, пътувал сам в Боинг 737 с 200 места на борда. Той е изпълнявал полет от Вилнюс до Бергамо. Самолетът е бил нает от туристическа агенция, но тя е трябвало да обезщети една италианска група и решила да препродаде билетите на други клиенти. Очевидно, само един се е „натискал“ за това.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"