fbpx

Депутат предлага национално издирване на пътната карта за „Балкански поток“

Депутатът от Демократична България Мартин Димитров е внесъл в парламента питане до министъра на енергеткиката дали се е намерила пътната карта за газопреносната ни мрежа.

Димитров обяви това във фейсбук:

Днес внасям въпрос към енергийния министър – намери ли се изгубената от ГЕРБ пътна карта с Газпром за развитие на газопреносната мрежа. Ако още не е намерена предлагам да започнем национално издирване…

Припомняме, след като служебният кабинет встъпи в длъжност се оказа, че от Министерството на енергетиката липсва подписаната между ГЕРБ (Теменужка Петкова) и Газпром пътна карта, касаеща строежа на „Балкански поток“.

Служебният министър Живков съобщи, че във ведомството му е намерен само един документ, в който само се споменава за въпросната пътна карта.

Още като министър, Петкова отказваше на депутатски искания да покаже подписаното с Газпром.

Преди време бившият премиер Иван Костов бе категоричен, че няма как тази пътна карта да не може да се намери. Той е категоричен, че отговорът „няма го“ не е възможен, ако в министерството си гледат работата.

По думите на бившия премиер, има много начини да се свърши тази работа с меморандума.

Около „Балкански поток“ се появиха много въпросителни, касаещи тегления от Булгартрансгаз огромен заем за строителството му, фирмите, извършили строежа – руски и беларуски, липсата на връзки към роднага газопреносна система, предвид това, че газопроводът е транзитен към Сърбия и Унгария.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"