fbpx

До месец започва ремонтът на Дунав мост, обещават информационна кампания срещу задръстванията

В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост при Русе. Това обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Припомняме, първоначално идеята беше до края на лятото съоръжението да не се ремонтира, за да се предотвратят задръствания. Но появилите се редица компрометирани участъци, които застрашават пътуващите явно са накарали регионалното ведомство да преосмисли плановете си.

Дейностите ще продължат две години. Стойността им е 45 млн. лв., които са осигурени от бюджета. Ще се обнови българският участък от съоръжението, което не е ремонтирано от 70 години. Ще се подмени цялата конструкция – панели, хидроизолация, пътната настилка и останалите елементи.

Движението няма да се спира. Ще се преминава еднопосочно, като трафикът ще се регулира със светофар. „В много кратки периоди ще се спира цялото движение, защото някои елементи няма как да се подменят иначе. Разчетите ни обаче сочат, че няма да има по-сериозни задръствания от тези, които стават и в момента“, обяснява регионалният министър.

За да се облекчат максимално пътуващите, АПИ ще проведе информационна кампания, която ще информира за организацията на движение и алтернативите за пътуване. До края на месец юли предстои да се пусне и фериботна линия между България и Румъния, която също ще облекчи трафика.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"