fbpx

Домусчиеви продават Нова

Братя Домусчиеви продават „Нова броудкастинг груп“, съобщават „Капитал“ и „Дневник“. Това става по-малко от две години, след като бизнесмените придобиха медийната група.

За купувач се сочи United Group, станала собственик преди месеци и на най-големия телеком – БТК, а за преговорите за медийната група се знае от лятото. Според изданията сделката, по която преговорите текат от лятото, е „пред подписване“.

Цената по непотвърдени информации е между 250 и 300 млн. евро, като се припомня, че Домусчиеви купиха Нова за 185 млн. евро. Най-вероятно сериозната разлика идва от факта, че междувременно собствениците придобиха и пълния пакет акции на Нет инфо – най-голямата наша интернет група, както и Канал 3, който се преформатира в новинарския канал на Нова Тв. В медийното портфолио на Домусчиеви влизат още музикалните телевизии The Voice TV и Magic TV, както и радиата The Voice Radio, „Радио Веселина“, Magic FM и „Радио Витоша“.

United Group e медийна и телекомуникационна група, която присъства във всички държави от бивша Югославия, а неотдавна стъпи и в България и Гърция. Компанията има кабелни доставчици, сателитна мрежа, рекламен бизнес, а произвежда и съдържание с редица телевизионни канали. Групата е създадена от сръбския бизнесмен Драган Шолак през 2000 г., информират още „Капитал“ и „Дневник“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"