fbpx

Факт е новото цифрово приложение на „Еразъм+“

Европейската комисия стартира новото приложение „Еразъм+“, което е пореден етап в цифровизацията на програмата „Еразъм+“. То е достъпно на всички езици на ЕС, ще предостави на всеки студент цифрова европейска студентска карта, валидна в целия Европейски съюз.

Благодарение на новото приложение, което работи по системите Android и iOS, студентите ще могат:

  • да търсят и избират дестинация сред партньорите на университета;
  • да подписват своето онлайн споразумение за обучение;
  • да откриват събития и полезни съвети за своята дестинация и да се свързват с други студенти; както и
  • да получат своята европейска студентска карта, за да придобият достъп до услуги, музеи, културни дейности и изгодни предложения в приемните университети и държави.

Понастоящем над 4000 университета участват в мрежата „Еразъм без документи“, която им дава възможност да обменят по сигурен начин данни и по-лесно да установяват споразумения за обучение. Това сътрудничество в областта на цифровите технологии позволява въвеждането и широкото признаване на европейската студентска карта.

В съответствие с Плана за действие в областта на цифровото образование новата програма „Еразъм+“ (2021—2027 г.) подкрепя развитието на цифрови умения и допринася за цифровия преход на европейските образователни системи. С увеличен бюджет от над 28 милиарда евро за 7-годишния период „Еразъм+“ също така ще подкрепи устойчивостта на системите за образование и обучение в условията на пандемията, изтъкват от Комисията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"