fbpx

Премиерът назначи нов зам. министър на енергетиката

Ива Петрова е новият заместник-министър на енергетиката, назначена със заповед на премиера Янев, съобщават от „Дондуков“ 1.

В периода 2000-2009 г. Петрова е работила в Министерството на енергетиката, където през 2008 г. достига длъжността директор „Енергийни пазари и преструктуриране“. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други.

От февруари 2009 г. до края на юни 2010 г. е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Петрова е работила също като независим оценител на проектни предложения.

Тя е и хоноруван асистент в Стопанския факултет на СУ „Климент Охридски“. Получава висшето си образование с магистърска специалност „Стопанско управление“ в Софийския университет. Завършила е и University of Birmingham, Великобритания. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания. Била е съдружник в ЗБи Адвайзъри ООД – дружество, специализирано в управленско консултиране в енергетиката.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"