fbpx

„Има такъв народ“ консултират бъдещите си министри с три от партиите в НС

За момент политическото напрежение у нас може да спадне, след като бе потвърдено, че утре – вторник, от „Има такъв народ“ ще запознаят три от партиите в парламента с подготвените от тях състав и структура на проекто-кабинета.

Припомняме, партията на Слави Трифонов получи в петък – 30 юли, първия мандат от държавния глада за съставяне на кабинет. Конституционният срок за това е една седмица.

Първоначално ИТН бяха заявили, че ще представят проекто-министриште си в пленарна зала за гласуване. От партиите, на чиято подкрепа се разчита, обаче бяха категорични, че искат освен споразумение за бъдещи общи действия и предварително започнаване с кандидат-министрите.

Така днес се разбра, че на 3 август, вторник, „Има такъв народ“ ще представи на „Демократична България“, „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ и БСП номинациите си за министри. Това ще направи лично номинираният за премиер Пламен Николов.

В 14 часа е срещата с „Изправи се.БГ! Ние идваме“. Следват „Демократична България“ в 15.30 и БСП в 17 часа.

Не е ясно обаче дали ръководствата на тези партии ще приемат без забележки имената. Ако стане това, напрежението в парламента ще се върне.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"