fbpx

Какъв бюджет ви е необходим, за да присъствате на Олимпийските игри?

По оценки на парижката туристическа информационна служба 1,5 милиона чуждестранни туристи ще посетят Париж и региона по време на Олимпийските игри. Тези, които идват отдалеч, ще трябва да заделят значителна сума: над 10 000 евро за едно канадско семейство, разказва RFI.

Бриан, която живее в Калгари, Алберта, е присъствала на Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 г. Оттогава тя мечтае да гледа семейно една Олимпиада. Мечтата е на път да се сбъдне, тъй като междувременно се е появил малкият Чарли и всички заедно се готвят да поемат към Париж.

„Имах шанса да гледам много от състезанията от Олимпийските игри във Ванкувър. Това беше страхотно изживяване, така че нося тази страст в сърцето си“, казва тази канадка. „Обичам Франция, обичам Париж, така че реших, че възможността да посетим отново Париж и да гледаме заедно с това Олимпиадата ще бъде страхотно изживяване“, продължава тя.

Повече от 2000 евро за 18 билета

Датата на пускането на билетите в продажба беше отбелязана в календара. За Бриан интерес представляват шест вида спорт. За тримата това са 18 билета, които ѝ струват над 2000 евро.

„Има билети за 50 евро, други – за 80 евро… Ще гледаме баскетбол, волейбол, футбол, голф. Това наистина е прекрасно изживяване. Казах на Дерек, съпруга ми: „Тук сме, за да викаме за Канада! Дори си купихме малки канадски знаменца“, не крие тя емоцията си.

Хотелът е 300 евро на нощ

След като билетите са закупени, остава да се платят нощувките. Трудно се намират добри оферти, тя успява са се измъква с 300 евро на вечер. „Хубавото е, че в хотела има закуска всяка сутрин, това ще ни помогне много. Няма да ядем всеки път в ресторантите на Michelin, я! Това не би бил добър начин да похарчим парите си!“, обяснява Бриан.

Общо тези две седмици в Париж ще струват на семейството близо 10 000 евро… И освен това директният самолетен полет за връщането от Париж до Канада е твърде скъп, затова се налага прекачване в Ирландия.

Според Алексис Рой, основател на полетите Alexi.com, който предлага самолетни билети от Канада за Европа, този път е по-изгодно да се мине през специализираните агенции, които предлагат пакети „самолетни билети и билети за олимпийските състезания“.

За събития като Олимпиада, Супербоул, Формула 1, това е един от редките случаи, когато бих препоръчал да ползвате агенция“, казва той.

В опит да намали сметката си, Бриан се надява да препродаде някои от билетите си: „Опитвам се да препродам някои билета, които няма да използваме по време на Игрите, така че стискам палци да намеря купувачи“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"