fbpx

Летище София да обслужва по-добре от Мюнхен, поиска министър Събев от концесионера

Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г., като се предвиждат 4 млн. евро конкретно за търговските площи. Вече е стартирана и процедура за избор на световна почистваща компания, която обслужва летище Мюнхен и още 11 летища по света. Компанията разполага с най-съвременни технологии за почистване, включително роботи

Това стана ясно по време на срещата на министъра на транспорта Николай Събев и изпълнителния директор на „Соф Кънект“ г-н Хесус Кабайеро.

Основен наш приоритет е ефективна транспортна система, която задължително включва най-голямото летище в страната. Лично ще следя за спазването на инвестиционната програма и където мога ще Ви съдействам. За нас е важно количеството заеми, взети от Вас да отговаря на средствата инвестирани в летището. Доброто ни отношение ще бъде измервано по обективен показател – колкото повече инвестиции направите и повишите качеството на услугите, толкова по-добро отношение ще имаме към вас, коментира министър Събев.

Той настоя за препланиране на инвестиционна програма и изтеглянето на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап.

Целта, по думите му, е летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от летище Мюнхен. Министърът обясни, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там.

Събев настоя търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти. „Искаме пътниците да получават „преживяване“, когато пристигат и напускат страната ни, а не просто добро обслужване. Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от вас резултати“.

Кабайеро обяснява още, че работи по откриването на 100 нови дестинации, включително презокеански и че вече има разработен агресивен маркетингов план.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"