fbpx

Започват номинациите за „Бизнесмен / Бизнесдама на България“

Медийният сайт „Икономически живот“, възстановява конкурса „Бизнесмен/Бизнесдама на България“. Призът за 2019-та предстои да бъде връчен на официална церемония в края на месец април, като датата ще бъде уточнена скоро.

Целта на конкурса е да покаже и отличи успешните имена от реалния бизнес, които с предприемчивост, откривателство, добри практики и много труд печелят, създават работни места и поддържат конкурентно равнище на българската икономика.

Първата такава награда вестник „Икономически живот“ дава през 2001 година. По традиция  „Бизнесменът/Бизнесдамата на България“ получава уникален орден, изработван в Монетния двор. Дизайнът му е създаден за този конкурс, ювелирната изработка е специална за всяко отделно издание на наградата.

Последният „Бизнесмен на България“ бе избран през 2009 година. като в годините призът са получавали някои от най-изтъкнатите ни и успешни бизнесмени и предприемачи. Сред тях личат имената на Симеон Пешов, Александър Кашукеев, Стефан Райчев, Кирил Сандов, Богдан Угърчински.

Освен голямата награда ще бъдат връчени и призове в категориите „Проспериращ бизнес“ и „Млад бизнесмен“.

За работа по организирането и провеждането на конкурса бе създаден Икономически съвет под председателството на проф. Гарабед Минасян. Негови членове са доц. Красен Станчев, Димитър Събев, издателят на медията Александър Александров – доктор по икономика, Милослав Йосифов, главен редактор на „Икономически живот“. Съветът ще определи носителите на наградите след внимателен подбор и работа с получените номинации.

С цел най-пълно обхващане на кандидати сред успешния бизнес у нас за участие в конкурса, Икономическият съвет се обръща към работодателските организации, Българския форум на бизнеслидерите, браншовите организации, както и към всяка една компания и фирма. Всички те имат право да направят своите номинации, придружени от мотиви, подкрепящи конкретната кандидатура. Организациите могат да правят повече от едно предложение, тъй като няма ограничение за техния брой. За приза „Млад бизнесмен“ кандидатите трябва да са до 38-годишна възраст.

Икономическият съвет ще се придържа към традиционната схема – определяне на дълга листа от кандидати, последвана от къса, от която ще бъде излъчен носителят на ордена и на призовете „Проспериращ бизнес“ и „Млад бизнесмен“.

Крайният срок за номиниране е 17 март. Номинациите и мотивационните текстове могат да се изпращат на адрес – София 1618, бул. Братя Бъкстон 40, за конкурса „Бизнесмен/Бизнесдама на България“ или на e-mail – konkurs@ikj.bg




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"