ИЖ учредява приз за лоялна и устойчива компания в условията на пандемия

ИЖ учредява приз за лоялна и устойчива компания в условията на пандемия

Конкурсът „Бизнесмен/Бизнесдама на България за 2019 година“ ще приключи със своята церемония през втората половина на месец октомври. Издателят на медийния сайт „Икономически живот“ и организатор на конкурса бе планирал това да се случи в края на април, но извънредното положение и кризата, свързани с коронавирусната пандемия, осуетиха почти всички обществени начинания в държавата.

За сметка на това непредвидено удължаване на конкурса, „Икономически живот“ планира да учреди нов приз, съпътстващ „Бизнесмен/Бизнесдама на България 2019 година“. Идеята е продиктувана изцяло от ситуацията, в която попаднаха обществата по света, бизнесът и стопанската дейност.

Искаме да дадем възможност за отличаване на предприятия и работодатели и техните добри практики по време на кризата. Вече е напълно ясно, че това е уникална криза, с каквато до момента бизнесът не се е сблъсквал. Предизвикана от физическата невъзможност да се работи, следствие на светкавичното развитие на коронавирусната епидемия, достигнала много бързо до мащабите на пандемия, в чиито условия най-важният приоритет е запазване здравето на нациите, но и поддържане стопанската дейност.

Именували сме приза „Лоялност и устойчивост по време на пандемия“. Ще се постараем с него да дадем публичност на предприятия, които въпреки проблемите, намалените обеми работа – всякакви трудности да се функционира – съумяват да съхранят заетостта, да плащат данъци и да са коректни с партньорите си.

Ще ги търсим в цялата страна, ще публикуваме историите им и накрая ще отличим с новоучредения приз редица от тях.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"