fbpx

COVID-19 промени и графика на конкурса „Бизнесмен/ Бизнесдама на България“

Една от идеите на издателя на медийния сайт „Икономически живот“ – ikj.bg, Александър Александров, е възраждане на конкурса „Бизнесмен на България“. Стар конкурс с традиции, датиращ от 2000 година, отличил не един и двама сериозни бизнесмени и предприемачи у нас.

Работата по новото издание на конкурса започна още в първите дни на 2020 година. Създаде се Икономически съвет, председателстван от проф. Гарабед Минасян, който се занимава най-активно с подготовката на „Бизнесмен на България“. Формулирани бяха критерии за провеждането, както и две категории, които също ще бъдат призирани от организаторете – „Млад бизнесмен“ и „Проспериращ бизнес“. Преформатирахме самото име на конкурса, което вече е „Бизнесмен/Бизнесдама на България“, предвид факта, че в съвременния ни стопански живот има много успешни дами, развиващи сериозен и мащабен бизнес.

Разпратено бе и писмо до работодателски и бизнес организации, браншови съюзи, то бе послание на практика към целия наш бизнес, даващо му възможност да номинира и предлага имена за конкурса. Получихме и първите номинации.

Орденът „Бизнесмен/Бизнесдама на България 2019“ отдавна е готов. Определени бяха и времевите рамки за церемонията по награждаването – последната седмица на месец април.

Всичко това бе сторено преди да чуем името COVID-19. На практика то блокира в момента нормалния обществен, социален и бизнес живот – за неопределен период от време. Това налага отлагане на заключителния етап от конкурса „Бизнесмен/Бизнесдама на България 2019“. Веднага, когато ситуацията позволи, ще бъде обявена датата на церемонията.

Тази отсрочка от друга страна ни дава възможност за по-добра подготовка и за събиране на максимален брой номинации, което ще позволи да бъде избран най-достойният български бизнесмен.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"