fbpx

Ръст на „Уолстрийт“, но колебанията ще продължат, смятат анализатори

Търговията на Нюйоркската фондова борса завърши с ръст на ключовите индекси, въпреки опасенията на участниците на пазара относно възможността за засилване на търговските противоречия между САЩ и Китай.

В края на търговската сесия Dow Jones Industrial Average нарасна с 26.07 пункта (0.11%) и се установи на 23.749.76 пункта.

Индексът S&P 500, който включва 500-те най-големи компании на американския пазар, нарасна с 0.42% и спря около 2842.74 пункта.

Индексът на електронната борса Nasdaq се покачи с 105,77 пункта (1,23%) до 8 710,72 пункта.

При откриването на търговията индексите загубиха до 0,8% на фона на възможно влошаване на противоречията между САЩ и Китай, но се възстановиха по време на сесията.

Цената на юнските фючърси за суровия лек петрол WTI в края на търговията нарасна 8.13% (1.6 долара) и остана на ниво от 21.29 долара.

„Очакваме променливостта да продължи, тъй като пазарите се опитват да постигнат баланс между изявленията за премахване на санитарните ограничения, данните за създаване на лекарства и ваксини, икономическите доклади, новините за пандемията и промените на политическата сцена“, коментира пред CNBC инвестиционният анализатор от UBS Global Wealth Management Марк Хефеле.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"