fbpx

Уолстрийт с най-голям спад от юни след оттегляне от технологичния сектор

Търговията на Нюйоркската фондова борса приключи в четвъртък с най-големия спад от юни насам, защото инвеститорите се оттеглиха от процъфтяващия технологичен сектор, а икономическите данни засилиха страховете от дълго и трудно възстановяване.

Броят на американците, които кандидатстват за обезщетения за безработица, за пръв път е спаднал повече от очакваното спрямо миналата седмица, но все пак остава изключително висок.

Пазарът очаква месечния отчет за новите работни места, който ще излезе днес.

Междувременно ръстът на активността в сектора на услугите на американската икономика се забави през август, показва индексът на Института нва мениджърите на доставки (ISM), съобщи Ройтерс.

„Помислете за нарастващите рискове, които пазарът е игнорирал през последните няколко месеца“, казва Емили Роланд от John Hancock Investment Management.

Остават 60 дни преди изборите. Вероятно инвеститорите заповат да се плашат малко в момента.

Индексът Dow Jones падна с 2,78% до 28,292,73 пункта, S&P се понижи с 3,51% до 3,455,06 пункта. Nasdaq намаля с ,96% до 11 458,10 пункта.

За Dow Jones и S&P спадът е най-висок от 11 юни, а за Nasdaq – от 26 юни.

Подиндексът на технологичния сектор е спаднал с почти 6%. Основният натиск върху него идва от поевтиняващите акции на секторните гиганти . Apple, Microsoft, Amazon, Nvidia. Акциите на Tesla се понижиха с 9%




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"