fbpx

Пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа, заяви президентът

Пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа, концесионират са плажове, раздават се постове и пари.

Това заяви в обръщението си пред народа тази вечер президентът Румен Радев.

Той визира събраните от ГЕРБ подписи за внасяне на проекта за нова Конституция в парламента.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки вчера сутринта заяви, че няма да подпише проекта на нова Конституция, но по-късно промени позицията си.

По време на вчерашното заседание кабинетът отдаде част от варненския плаж „Кабакум – Север 2″ за 20-годишна концесия на фирма, управлявана от Андон Дончев, бивш депутат от „Воля“. Цената на концесията е по-ниска от досегашната.

Под заслона на полицейските щитове се извършва престъпно посегателство върху бъдещето на станата, каза още държавният глава.

Парламентаристите от мнозинството, които не смеят да погледнат своите избиратели, под охраната от полицейски кордони, отхвърлиха вето и гласуваха 60-годишни концесии в Закона за подземните богатства. Сведоха мирно протестиращите граждани до криминален контингент, допълни Радев.

Според него действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочатат кризата.

„Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарии за оцеляване на компроментираната от корупция власт. Дълг на всеки български гражданин е да каже „не“ на насилието и беззаконието“, заяви президентът. Той отново подчерта, че незабавна и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"