fbpx

Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат

Президентът Румен Радев обяви, че заедно с вицепрезидента Илияна Йотова ще се кандидатират за втори мандат. Това той направи по време на редовната си годишна пресконференция, на която отчита дейността на институцията през предходната година.

Президентските избори следва да са през месец ноември тази година.

Радев анонсира няколко важни приоритета, които трябва изпълнителната и законодателна власт в следващия парламент трябва да реализира. Сред тях са промени в изборното законодателство, конституционни промени, свързани със съдебната система, приемане на Пакт за почтеност, който трябва да бъде спазван от всички на високи управленски длъжности у нас.

По думите му, ранното обявяване на намерението за кандидатиране за втори мандат цели българските избиратели да могат да постигнат информиран избор, както и политическите субекти да определят своите ясни приоритети и позиции.

Радев изтъкна, че формата на кандидатурата ще стане ясно в законоустановения срок, като това е след парламентарните избори. Стана ясно, че не е разговарял с нито една политическа партия, тъй като смята, че първи трябва да определят своята позиция социалистите, които са го издигнали за първи мандат.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"