fbpx

Радев свика новия парламент на 15 април

Президентът Румен Радев издаде указ, с който свиква новото 45-о Народно събрание. Първото заседание ще бъде на 15 април – четвъртък.

Радев реагира бързо, издавайки указа часове, след като ЦИК публикува в Държавен вестник официалните резултати от изборите и имената на избраните депутати.

Първото заседание на новия парламент ще започне в 9 часа и ще бъде водено от най-възрастния депутат, който е Мика Зайкова от „Има такъв народ“. Тя ще председателства, докато не бъде избрано ръководство на парламента, което ще се случи още в същия ден.

Според медийни публикации се очаква за председател на Народното събрание да бъде избран юристът Ива Митева, която е от парламентарната група на „Има такъв народ“. До момента тя бе директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“ в Народното събрание и съветваше правната комисия при писането на законопроекти.

Вероятно е още в началото на следващата седмица президентът Радев да започне консултации с парламентарно представените партии, предхождащи връчването на мандат за съставяне на кабинет на най-голямата от тях – ГЕРБ.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"