fbpx

И сезон’2021 ще разчита на българските туристи

Ще се наложи родният туризъм да разчита на българите и догодина, защото се очакват нови ограничения при пътуванията заради коронавируса.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с представители на местната власт и туристическия бизнес във Велико Търново.

От септември ще започне работа консултативен съвет, който ще разработи екшън план с конкретни дейности за подготовка на следващата година. В съвета ще има представители на бранша, на научната общност и на Националното сдружение на общините.

Всяка година туризмът в община Велико Търново отбелязва ръст между 11 и 16 на сто. Сега обаче не могат да се дават прогнози заради ситуацията, заяви кметът на града Даниел Панов.

Все пак Велико Търново е обичан и посещаван от свои и от чужди.

Данните от Единната система за туристическа информация показват, че от началото на годината до 30 август 2020 г. в област Велико Търново са пренощували над 74 хиляди туристи. Над 50 хиляди са отседнали в община Велико Търново, близо 17 хиляди – в Елена, а около 7 хиляди в останалите общини в областта.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"