fbpx

Спад на Шанхайската борса след новини за забавяне на глобалния растеж

Отрицателната динамика продължи и в сряда на Шанхайската фондова борса. Според данни от официалния уебсайт основният индекс на Shanghai Composite до края на търговията е спаднал с 0,53%, до нивото от 3 342,20.

Индексът SSE 50, който включва акциите на 50-те най-големи и най-ликвидни компании, е намалял с 0,14%. Общата отрицателна динамика беше оглавена от съставните индекси на информационните и телекомуникационни технологии, както и на фармацевтиката и търговията.

Търговията на борсата в Шънджън също беше на червено. Shenzhen Component, ключов показател за бизнес активност, падна с 1,95% до 13 720,17. Отразявайки акциите на най-големите компании и на двете борси, индексът CSI 300 се понижи с 0,99%.

Спадът на котировките на фондовите борси на континентален Китай беше отбелязан на фона на публикуването от Държавната администрация за регулиране на пазара на редица разпоредби, насочени към предотвратяване на монополистично поведение на различни платформи в Интернет, уточнява ТАСС.

Участниците на пазара също така обърнаха внимание на изявлението на системата на Федералния резерв на САЩ, че увеличаването на случаите на коронавирусна инфекция в света отново може да доведе до забавяне на икономическия растеж.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"