fbpx

Ситуацията ще се влоши преди да се подобри, прогнозират в Hugo Boss

Немската луксозна модна къща Hugo Boss очаква въздействието на пандемията на коронавирус да се влоши, преди да се подобри.

Производителят на мъжки облекла отчете спад от 17% на продажбите през първото тримесечие, съобщи Ройтерс.

Продажби от януари до март т.г. са били за 555 милиона евро (605,34 милиона долара), а загубата й – 14 милиона. Прогнозата баше за 6 милиона евро.

Компанията очаква продажбите през второто тримесечие да спаднат с поне 50%, но заяви, че постепенно ще започне подобряване от третото тримесечие, което ще се отрази положително на резултатите през втората половина на годината.

Всички магазини на бранда в Китай са отворени от края на март, а продажбите през април са само с около 15-20% под предишната година.

Онлайн продажбите са скочили с 39% през първото тримесечие и отново са се ускорили през април, като са повече от удвоени в собствения си сайт и чрез партньорските уебсайтове.

Компанията, която вече обяви стъпки за защита на финансовото си състояние като спиране на реновирането на магазини и отварянето на нови, ограничава и запасите. Ограниченията са насочени към постигане на допълнителни икономии на разходи от поне 150 милиона евро през тази година.

Главният изпълнителен директор Марк Лангер ще напусне поста си на 30 септември, но остава до края на годината като консултант поради коронавирусната криза, докато се намери наследник, съобщават от компанията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"