fbpx

Обсъжда се подновяване на полетите София – Баку

Вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев се е срещнал в Букурещ с министъра на цифровото развитие и транспорта на Азербайджан Рашад Набиев, като двамата са потвърдили желанието си за възобновяване на директната въздушна линия София – Баку.

Алексиев е в румънската столица в рамките на Конференцията на пълномощните представители. Днес той е представил кандидатурата на България за ръководната структура на най-голямата и най-старата организация към ООН – Международният съюз по далекосъобщения.

България е член на една от най-дългогодишните организации в съвременната история вече 142 години, заявява Алексиев пред представителите на 193 държави, които участват във форума. Той подчертава, че в този период страната ни е показала своята съпричастност към целите за телекомуникационно и технологично развитие. Вицепремиерът припомня че България е била много активна през годините като член на Съвета и в дейността на специализираните бюра на съюза.

В изказването си по време на социалното събитие за представяне на кандидатурата на България, Христо Алексиев е подчертал още, че България е сред десетте държави в света с най-бърз интернет – постижение, с което се гордеем.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"