fbpx

Публикации обявиха кой е изборът на Слави Трифонов за кандидат-премиер

Тази сутрин президентът Румен Радев обяви, че в 17 часа днес ще връчи проучвателния мандат на „Има такъв народ“ за съставяне на правителство. Това се случва в момент, в който преговорите между ИТН, Демократична България и „Изправи се, БГ! Ние идваме“ са в застой. Това е и сред мотивите на държавния глава да връчи мандата, което би внесло повече конкретика около идеите на партията на Слави Трифонов.

От „Има такъв народ“ обявиха, че са готови с имената на проекто премиера и министрите.

Редица публикации в медиите, позоваващи се на източници от парламентарните групи, сочат, че мандатът от президента ще бъде получен от Петър Илиев, което означава, че това е предложението за премиер на страната.

Припомняме, Илиев бе номиниран за правосъден министър в оттегления от Слави Трифонов първи проекто-кабинет.

Петър Илиев е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преподавател е също по „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“. Има и специализации по „Правораздаване“, „Публична администрация“ и „Международно право и международни отношения“.

Той е основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и партньoри“. Почетен консул на Барбадос и ръководи консулството на Барбадос в България.

Петър Илиев е бил консултат на парламентарната група на БСП по няколко конституционни жалби, потвърди днес лидерът Корнелия Нинова, цитирана от „Дневник“.

От „Има такъв народ“ увериха, че са в готовност да съобщят имената на кандидатите за министри, след като получат мандата от Румен Радев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"