fbpx

САЩ започват да освобождават огромни количества петрол от резерва си

САЩ започват да освобождават по 1 милион барела петрол на ден през следващите шест месеца от стратегическия си петролен резерв. Това ще обяви президентът Джо Байдън в опит да свали нарастващите цени на бензина, информира Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Байдън също така ще призове американските петролни компании да добиват повече, както и ще мотивира производителите на акумулатори за електрически превозни средства.

Количествата петрол ще започнат да постъпват на пазара от май, информира пред репортери висш служител на администрацията.

След консултация със съюзници и партньори президентът ще обяви най-голямото освобождаване на петролни запаси в историята, пускайки на пазара средно един милион допълнителни барела на ден – всеки ден – през следващите шест месеца“, гласи съобщението на Белия дом.

Президентът също така ще се позове на Закона за отбранителното производство, за да подкрепи производството и преработката на минерали и материали, използвани за батерии с голям капацитет, използвани в електрически превозни средства – като литий, никел, кобалт, графит и манган, уточнява Белият дом.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"