fbpx

Шефът на руското следствие поиска национализиране на основните сектори в икономиката

Шефът на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин обяви възможността за национализиране на основните сектори на руската икономика, съобщава ТАСС.

Бастрикин отбелязва нарастването на броя на екстремистките престъпления сред младите хора в Русия, като припомня проектозакона за въвеждане на наказателна отговорност на юридически лица.

Той е направил тези коментари пред сесията „Наказателна отговорност на юридическите лица: проблеми и перспективи“ в рамките на Санкт Петербургския международен правен форум.

Всъщност говорим за икономическа сигурност по време на война. И следващата стъпка: да поемем по пътя на национализацията на основните сектори на нашата икономика„, посочва Бастрикин.

ТАСС припомня и друго негово предложение – да се глобяват корумпирани служители в корпорациите със съдебна заповед, без да бъдат арестувани. Ръководителят на Следствения комитет отбелязва, че в момента корпорациите в Русия, изпълняващи поръчки за държавната отбрана, в труден за страната момент, допускат прояви на корупция и кражби.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"