fbpx

Шефовете на пътната агенция уволнени, заради плащането на аванси

тол такси, тол система

Регионалното министерство официално потвърди за уволнението на досегашното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Съобщава се, че управителният съвет е освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.

Става ясно също така, че за председател на Управителния съвет на АПИ е назначен Апостол Минчев. Той е строителен инженер по транспортно строителство със степен магистър. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

Другите два нови членове на УС са Веселин Пейков и Ивайло Денчев.

Пейков е строителен инженер в направление изграждане на писти и магистрали с опит по специалността и в други държави. Има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки.

Ивайло Денчев също е инженер по пътно строителство. Досега е бил директор на Областно пътно управление Плевен, като преди това е бил и на други позиции в него. Работил е и в частния сектор.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"