fbpx

Стартира обществена поръчка за поддръжка на 56 км от „Струма“

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита обществена поръчка за поддържането на 56 км от автомагистрала „Струма“. Това е участъкът от км 0 – при връзката със Софийския околовръстен път, до тунел „Блатино“ /при км 56+170/, в област Кюстендил. Прогнозната стойност на поръчката е 41 018 177,50 лв. без ДДС, а срокът на договора ще е 3 години. Дейностите предмет на обществената поръчка ще се финансират от държавния бюджет и в съответствие с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година.

Пълната документация по обществената поръчка можете да видите ТУК.

Действащият в момента договор за поддържане на 56-километровия участък изтича на 28 февруари тази година. За да осигури поддържането на автомагистралата до избора на нов изпълнител за следващите три години по обявената открита обществена поръчка , АПИ публикува поръчка по реда на чл. 20, ал. 3, т. 1 от ЗОП – събиране на оферти с обява. Срокът за изпълнение на поръчката по реда на тази разпоредба от ЗОП ще бъде пет месеца, а прогнозна стойност е 269 999 лв. без ДДС. Сумата е определена въз основа на ограничения обем от дейности, които ще се възлагат до сключването на 3-годишния договор по обявената открита процедура. Офертите се подават до 21 февруари включително. Документацията по тази поръчка е публикувана ТУК.

Участъкът преминава през територията на областните пътни управления София, Перник и Кюстендил. Изпълнителят ще осигурява дейностите по поддържането на магистралата – текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. В текущия ремонт е предвидено отстраняване на отделни повреди по пътното платно, възстановяване на разрушени отводнителни съоръжения, ремонт на пукнатини и неравности по пътното платно, запълване на фуги на пътни съоръжения, укрепване на откоси, профилиране и оформяне на банкети, почистване на малки свлачища, срутища и наноси, ежемесечно почистване на битови отпадъци в обхвата на автомагистралния участък и др.

Заложените гаранционни срокове на изпълняваните работи са: за ръчно изкърпване на единични дупки и деформации в настилката с плътна асфалтобетонова смес – шест месеца; за машинно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова смес – две години;  за машинно полагане на плътна асфалтобетонова смес – 3 три години.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"