fbpx

Таксиметровите шофьори излизат на национален протест

Общонационален протест организира Федерацията на таксиметровите шофьори. Той започва в 12 часа на 15 декември – вторник, пред сградите на общините в страната. Таксиметровите шофьори се заканват, че ако утре исканията им не доведат до резултат, протестът ще бъде повторен и в сряда, съобщава „Дневник“.

Повод за напрежението е липсата на реакция от страна на Министерския съвет, Министерството на транспорта, Министерството на икономиката и Столичната община, след като в края на ноември таксиметровите шофьори излязоха с искания до властта.
Сред тях са актуализиране на тарифите за таксиметров превоз (начална 2.10 лв., дневна: 1.30 лв./км, нощна: 1.50 лв./км, повикване: 2.10 лв., престой 0.42 лв./мин.), премахване на патентния данък за 2021 г., премахване на приложения за споделено пътуване, приравняване към обществения градски транспорт, обезопасяване с паник бутон и други.

До настоящия момент обаче нито един представител на властта не се е свързал с представители на Федерацията.

Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи изтъква пред изданието, че протестът в София няма да има за цел да блокира града, както и да се стига до каквито и да било ексцесии. Таксиметровите шофьори ще се придвижват на три лъча – по бул. „Цариградско шосе“, от жк „Левски“ и от жк „Западен парк“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"