fbpx

Ресторантьорите не искат политици на протеста си

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България предупредиха, че инициираният от тях протест на 27 януари е строго браншови с точни и ясни искания за сектора.

В тази връзка се заявява, че няма да бъде позволено протестът да бъде яхнат политически, каквито опити вече се забелязват.

По този повод двете организации публикуваха във фейсбук обръщение към политическите парти и техните лидери, че не желаят присъствието им на 27-ми:

„Уважаеми политици,

Убедени сме, че в нашия бранш има привърженици на всички вас и те са свободни да подкрепят провежданите от вас митинги. Но държим да подчертаем, че организираният от нас протест е икономически, строго браншови и не желаем политически фигури да присъстват на него!

Браншовите асоциации представляват икономическите интереси на своите членове. При подаване на заявление за членство, ние не ги питаме на коя партия са привърженици! Може да поддържат една или друга партия, но за нас това няма никакво значение. Всеки член на браншова организация има собствено мнение, което може да изразява свободно под всякаква законна форма и ние не можем и не искаме да въздействаме на това негово право!!!

Благодарни сме на всички, които изразиха подкрепа към нашия сектор и нашите служители. Ние обаче няма да позволим да станем част от предизборната кампания! Имаме свои искания и цели, за които се борим. Нямаме политически обвързаности и държим това да остане така.

Поради опасенията ни, че присъствието на политически фигури на нашия протест може да се разтълкува, като предизборна агитация, ви молим най-учтиво да се въздържите от участие в него. Както вие лично, така и ваши крайни привърженици, които не са част от нашия бранш.

Надяваме се, че интересът, който имате към сектора ни ще продължи и след 04.04.2021 г.

Благодарим за разбирането!“

Припомняме, причина за протеста е нежеланието на управляващите да облекчат локдауна за ресторанти и заведения. В тази връзка браншът обяви гражданско неподчинение и отваряне на всички заведения на 1 февруари.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"