fbpx

Бъдещето на работата от разстояние

Оказва се, че новата реалност, създадена от Ковид-19 може и да вдъхновява. Така, Nissan създават концепция за превозно средство, включващо вграден офис за работещите от разстояние и дигиталните номади. Наречено „Office Pod Concept”, или „Концепция за офисна капсула“, мобилното работно място е оборудвано с луксозен дизайнерски офис стол, както и с голямо работно бюро, побиращо голям компютърен монитор, разказва репортаж на CNN.

Тези които търсят уединение, могат да работят в капсулата със затворени врати. Меката светлина вътре придава футуристична обстановка в офиса, а електронните щори не позволяват на любопитните да се вглеждат вътре.

С вграденото приложение обаче капсулата може да се изнесе от задната част на колата, като вратата на багажника се превръща в покрив на открития офис. Покривът на превозното средство може също така да се използва за място за релакс под голям чадър за слънце.

Концептуалното превозно средство е изменена версия на Nissan NV350 – модел каравана, представена за пръв път през 2012 г., която днес се продава в Япония на стойност между 22,000 и 38,000 щатски долара.

Футуристичният кемпер е създаден за тазгодишното автомобилно изложение в Токио. Представянето е било изцяло виртуално, поради извънредното положение в Япония и големия брой заразени с Ковид-10.

Други характеристики на „офисната капсула“ са жабка с вградена UV антибактериална лампа за дезинфекциране на лични вещи като телефони и портфейли, както и под, направен от прозрачен поликарбонат, позволяващ на пътниците да виждат какво се случва под кемпера.

През последната година пандемията увеличи броят на хората, работещи от дома, с което се увеличи и броят на проблемите, свързани с работата от вкъщи“, споделят от Nissan. „Ние искаме да разрешим тези проблеми, като дадем опция на хората да решат откъде и как да работят“.

Въпреки че нямат намерение да продават готовия модел на масовите пазари, Nissan обмислят да предложат на клиентите си някои от индивидуалните части като допълнения за съществуващи модели кемпери.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"