fbpx

Борисов неочаквано разформирова НОЩ

От лаконично съобщение от правителствената пресслужба става ясно, че Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес.

Припомня се, че щабът е създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година.

Както и това, че Националният оперативен щаб е имал за цел да организира и координира  действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Не става ясно защо щабът прекратява дейността си при положение, че все още сме в рамките на третата вълна на коронавирусната епидемия. Поради факта, че макар и в оставка, кабинетът „Борисов“ продължава функционирането си, също предизвиква въпроси защо щабът прекратява дейността си.

По-рано днес премиерът в оставка Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като ще е зает с работа по сформиране на кабинета, който ГЕРБ ще предложи като първа сила в парламента. Той ще бъде заместван от вицето си Томислав Дончев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"