fbpx

Нови 19 млн. лв. обеща Борисов на земеделци

Правителството продължава раздаването на милиони левове на различни икономически сектори и браншови организации.

От съобщение на правителствената пресслужба става ясно, че премиерът Борисов се е срещнал с представители на производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя.

Той им е обещал Министерски съвет да ги подпомогне с 19 млн. лева. Помощта се отпуска като de minimis за покриване на загуби заради сушата и на допълнителни разходи във връзка с пандемията от COVID-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000.

Премиерът е изтъкнал, че ще се търсят допълнителни възможности за кредитиране на стопаните от сектора, пострадали от пандемията от COVID-19, при изключително благоприятни условия през Българската банка за развитие.

Става ясно още, че Борисов е помогнал и за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата.

Припомняме, в първия работен ден от седмицата Борисов обеща 10 млн. лева на туристически агенции, а след това и 82 млн. лева на сектор „Животновъдство“.

Междувременно пък се разбра, че е публикуван Проект, с който ще се даде възможност 28 държавни ведомства да увеличат до 30% разходите си за персонал. Част от тях, пише „Сега“ – като здравните инспекции, инспекцията по труда, социалните работници – изнесоха голяма част от противоепидемичните мерки на гърба си, въпреки че са сред най-ниско платените в държавния сектор. В списъка обаче са включени и служби, които имат периферна връзка с кризата. Става дума за общо 33 600 служители и 16.5 млн. лв. месечно, съобщава „Медиапул“, позовавайки се на информация от Министерството на финансите.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"