fbpx

Едва 13 безплатни плажа за лятото

От 133 плажа по Южното Черноморие за 13 концесионерите и наемателите са се съгласили да предлагат чадърите и шезлонгите безплатно, за други 53 плажа цените ще са силно намалени в диапазона от 1 до 6 лв.

Това става ясно от срещата на служебния министър на туризма Стела Балтова с хотелиери и туроператори в Бургас, съобщава „Сега“.

Безплатните плажове са:

“Ривиера”, “Буните 2″, „Обзор Мотела“, „Бургас – север“, „Бургас – централен“, „Приморско – централен“, “Къмпинг „Нестинарка“, Шкорпиловци – юг, „Ахелой“, „Атанасовска коса“, ч 1, „Попски плаж – север 5“, Царево Централен, Устие на река Велека

До момента Министерството на туризма е сключило 39 анекса към договорите с концесионери за намаляване на цените на плажните услуги срещу намаление на концесионната такса, с другите са в процес на подготовка. Припомняме, тази мярка е част от стимулите за български и чуждестранни туристи за изберат почивка на Черно море.

Все още за 23 морски плажа по Южното Черноморие се уточняват евентуални намаления на цените, докато 42 концесионери и наематели са отказали да изпратят предложения за по-евтини чадъри и шезлонги, разположени на техните ивици.

Става ясно още, че за летния сезон ще бъдат командировани 480 полицаи, разпределени в общините Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и Царево. Те ще бъдат профилирани – едни ще следят пътната безопасност, други ще разкриват престъпления, свързани с джебчийски кражби, грабежи и др.

Изпратено е запитване от министерството на туризма за присъствието на румънски, полски и чешки полицаи. Ще има и велопатрули за сигурността на туристите по Черноморието, пише още изданието.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"