fbpx

ЕС удължава митата за биодизела от САЩ

Европейският съюз ще запази тарифите си за биодизел от САЩ за още пет години, след като стигна до заключението, че премахването им би довело до скок на вноса на изкуствено ниски цени, съобщава Еврокомисията, цитирана от Euractiv.bg

Брюксел заключава, че американските производители могат да увеличат до пълен капацитет и също така да отклонят продажбите от част от техния износ от по-малко печеливши пазари към Европейския съюз, който е най-големият пазар в света.

Изтъква се, че американските производители вече продават на трети страни на цени под тези в Съединените щати, което означава, че са били дъмпингови.

Американските производители се възползват и от субсидии, включително данъчни кредити, безвъзмездни средства и гаранции по заеми.

Антидъмпинговите мита варират от нула до 198,0 евро (235,36 долара) за тон, а митата, свързани със субсидии, от 211,2 до 237,0 евро за тон.

Общият размер на митата (ЕС-САЩ) за стоки е над 18 милиарда долара. Двете страни ще работят по премахване на митата за стомана и алуминий преди 1 декември.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"