fbpx

„Икономически живот“ с грамота от осмите награди „Икономика на светло“ на АИКБ

„Икономически живот“ завърши с грамота участието си в осмите награди от конкурса „Икономика на светло“, организиран от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

В категорията „Журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформална икономика“ призът отиде при БНР, програма „Хоризонт“ и предаването „Неделя 150“, получен от Дияна Янкулов. Останалите номинирани медии и журналисти бяха Мария Цънцарова от бТВ и предаването „Следите остават“ по БНТ 1.

Церемонията се проведе в присъствието на вицепремиера и социален министър Гълъб Донев, регионалния министър Виолета Комитова и министъра на туризма Стела Балтова.

И тримата подчертаха в изказванията си, че неформалната икономика изкривява пазара и пречи на реалната конкуренция и на бизнеса, който спазва правилата, не заобикаля закона, плаща данъци и дава своя принос за развитие на обществото.

В другите две категории – за „За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата“ и „За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция“, призовете взеха съответно „Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика“ и Сдружение „Движение за национална кауза“.

Номинациите за наградите са направени чрез широко обществено допитване сред членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, всички социални партньори, членовете на Обществения съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика, в чийто състав влизат представители на редица държавни институции, и медиите.

Победителите са излъчени чрез тайно гласуване от голямо експертно жури, което е съставено от над 100 изявени личности: видни икономисти, общественици, представители на медиите, членове на Националния и Контролния съвет на АИКБ, на Обществения съвет по Ограничаване и превенция на неформалната икономика и недекларираната заетост и др.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"