fbpx

Катастрофата на „Струма“ не е в участък с концентрация на ПТП

Тежката катастрофа тази нощ е при приблизителен км 31+900 на автомагистрала „Струма“. В този участък няма концентрация на пътни инциденти, съобщават от регионалното министерство.

Припомняме, тази нощ около 2 часа македонски автобус с 53 туристи самокатастрофира на магистрала „Струма“, запали се, при което загинаха 46 граждани на Северна Македония.

Във връзка с множество твърдения, че участъкът е опасен, от регионалното министерство уточняват, че отсечки с концентрация на ПТП за 2020 г. по данни на МВР на територията на област Перник са участъкът от км 35+500 до км 36+100 на АМ „Струма“ и път I-1 София – Кулата от км 287+000 до км 287+300, съвпадащ с пътен възел „Даскалово“ на АМ „Струма“.

Към момента заради пътния инцидент движението в двете посоки на АМ „Струма“ е ограничено в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Долна Диканя“. Обходният маршрут е от пътен възел „Долна Диканя“ – път III-627 – Радомир, и път I-6 до пътен възел „Даскалово“.

В същото време регионалният министър Комитова е сформирала работна група, която в 5-дневен срок, след като бъде допусната до мястото на катастрофата, трябва да направи оглед и да провери настилка, пътни знаци, ограничителни системи, хоризонтална маркировка и въз основа на тях да представи доклад за състоянието на участъка и да се прецени какви мерки ще бъдат предприети за възстановяването им.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"