fbpx

Мъск реши да сменя логото на Twitter

икони , приложения, телефон

Илон Мъск използва неделния ден, за да обяви, че иска да промени логото на Twitter, туитвайки: „И скоро ще се сбогуваме с марката twitter и постепенно с всички птици“, цитира Ройтерс.

В публикация на сайта рано тази сутрин милиардерът, собственик на платформата за социални медии, добавя: „Ако тази вечер бъде публикувано достатъчно добро X лого, ние ще направим (то) да бъде пуснато в световен мащаб утре.“

Мъск публикува изображение на трептящо „X“, а по-късно в аудио чат в Twitter Spaces отговори с „Да“, когато е попитан дали логото на Twitter ще се промени, добавяйки, че „това трябваше да бъде направено отдавна“, информира още Ройтерс.

По време на бурния мандат на Мъск, откакто той купи Twitter през октомври, компанията промени търговското си име на X Corp, отразявайки визията на милиардера да създаде „супер приложение“ като китайското WeChat.

Уебсайтът на Twitter изтъква, че логото му, изобразяващо синя птица, е „нашият най-разпознаваем актив“. „Ето защо сме толкова предпазливи към това“. Птицата вече беше временно заменена през април от кучето Shiba Inu на Dogecoin, което спомогна за повишаване на пазарната стойност на мем монетата.

Ройтерс припомня, че компанията беше подложена на широка критика от потребители и специалисти по маркетинг, и когато Мъск обяви в началото на този месец, че Twitter ще ограничи колко туитове на ден могат да четат различни акаунти.

Въпросните дневни лимити помогнаха за растежа на притежаваната от Meta конкурентна услуга Threads, която премина 100 милиона регистрации в рамките на пет дни след стартирането.

Последното усложнение на Twitter беше дело, заведено във вторник, в което се твърди, че фирмата дължи най-малко 500 милиона долара обезщетения на бивши служители. Откакто Мъск я придоби, компанията е съкратила повече от половината си работна сила, за да намали разходите.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"