fbpx

Мощен TRUCK EXPO 2021 откриват в Пловдив

Най-голямото изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2021 се открива тази седмица в Международен панаир Пловдив.

Събитието събира световните производители на автомобили с инвестиционно предназначение. В него участват още водещи компании в съпътстващи транспорта дейности и услуги.

На площ от 10 000 кв. м. ще бъдат представени най- новите технологии и дигитални решения в следващите поколения камиони, автобуси, лекотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета. Стартъп фирми, цифрови компании, доставчици на енергия, на интермодална градска логистика и университети ще покажат иновации и концепции в сферата на бъдещата мобилност и логистичните услуги. Специализиран тест драйв ще даде шанс на всички професионалисти да се докоснат до най-добрите машини, технологии и оборудване.

Сред някои от най-интересните модели и технологии на TRUCK EXPO са новото поколение от MAN NEW TGX 18.470 и MAN NEW TGX 18.510 4×2 BLS SA. 2 комфортни легла с повдигащ се матрак, водна печка 4 kW, климатроник, хладилник, висок клас комфортни седалки и 12.3-инчово дигитално инструментално табло печелят водача от пръв поглед. При запален двигател кабината разкрива иновативната си концепция за оформление и функционалност с МАN Advanced media system със 7″ дисплей и смарт навигация, звукова система със субуфер, пълен LED пакет и електрическа паркинг спирачка на инструменталния панел.

Ефикасният двигател Euro 6d, заедно с подобрена аеродинамика и GPS базираната система за круиз контрол, позволява икономия на гориво до 8,2% в сравнение с предишната версия, което е ценен принос за намаляване замърсяването на околната среда.

За първи път у нас се представя DAF CF 430 FAW. Самосвалът разполага с 6-цилиндров дизелов двигател с работен обем 12,9 л. и мощност 315 kW. Обемът на резервоара за гориво е 220 л., а на AdBlue резервоара – 45 л. Горивната система „Common rail”, турбокомпресорът и специалната технология за намаляване на изгорелите газове, осигуряват покриването на европейските еко-норми. DAF CF 430 FAW е с последна завиваща и повдигаема ос, самосвалният кош е half-pipe със задно разтоварване, а надстройката – „KH-Kipper”. Това го превръща в модерно решение за градско строителство и строителни обекти със затруднен достъп до зоната за товаро-разтоварни дейности. Щом машината излезе от строителния обект на пътя, се включва пакет от системи за безопасност и икономия на гориво, като фабрична телематична система, система за следене на другите участници в движението и аварийно спиране, асистент за поддържане на пътните ленти, за контрол на стабилността и на налягането в гумите.

Сред премиерите на TRUCK EXPO са и електрокарът iMOW ICE301B, CR-V e:HEV на HONDA, новото самосвално полуремарке на OTTO TRAILЕR – MegaLight4, хладилният агрегат ZANOTTI, бордовите полуремаркета WIELTON Curtain Master  и Curtain Master SL (Super Light), както и зърновозът Bulk Master, с обем 55 или 58 м3.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"