fbpx

Държавата плаща на пътните фирми само след проверка на място

Държавата няма да изплати на фирмите извършените строително-монтажни работи докато не се поправят констатираните грешки и нарушения. Това става ясно от коментар на регионалния министър Комитова пред Нова Тв.

В строителството участват много хора и се допускат грешки – понякога неволно, понякога съзнателно, но в строителството могат и да се поправят грешки, изтъква служебният министър във връзка с неразплатените от АПИ 600 млн. лв.

От ведомството припомнят инспекцията на новото ръководство на пътната агенция, която установи при проверката на участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора некачествено влагане на материалите, некачествена геомрежа, която се полага под асфалта.

По думите на министър Комитова, ще бъде разплатено на всички коректни фирми извършените строително-монтажни работи по републиканските пътища. Това ще стане след проверки на място на изпълнените работи като качество и количество.

Тя апелира още магистралите да не се използват за пропаганда. Въпреки че според едните мнения те са много добре направени, а според други – нищо не е направено, магистралите и всички пътища са на целия народ, в тях се влагат парите на всички данъкоплатци, изтъква Комитова.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"