fbpx

МС и още 40 ведомства вече работят с нова финансово-информационна система

Всички ведомства от системата на Министерски съвет вече работят изцяло с ИФИС (Интегрирана финансово-информационна система), внедрена от „Информационно обслужване“.

От дружеството изтъкват, че дейностите са извършени за по-малко от 5 месеца. Проектът обхваща 40 ведомства, сред които Администрацията на Министерски съвет, 28-те областни администрации и второстепенните разпоредители с бюджет. Системата ползва основните модулни компоненти на SAP (Бюджет, Финансово счетоводство, Дълготрайни активи и Материално стопанство), които са специално адаптирани с допълнителни технологични и функционални настройки, съгласно изискванията на възложителя.

ИФИС, базирана на SAP, предоставя възможност за ускорени, автоматизирани и модерни принципи на обработка на данните във финансово-стопанската и бюджетна дейност в Министерски съвет. Чрез нея се постига ефективно управление на финансовите ресурси, повишаване на фискалната прозрачност, засилване на финансовата дисциплина, както и високо квалифициране на човешкия ресурс, изтъкват от „Информационно обслужване“.

Системата позволява още осъществяването на контрол върху операциите и документооборота, подобряване на отчетността в системата, генериране на справки и отчети в реално време, автоматична консолидация на отчетите, оборотните ведомости и др. Тя подобрява точността, навременността и стабилността на анализа на данните при разходване на средства на всички ведомства, които я използват и е от изключителна полезна и удобна за държавните администрации.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"